Newsflash
Apariții editoriale

Nu totdeauna stresul este rău

de Sorina BUZATU - mar. 21 2016
Nu totdeauna stresul este rău
     Bine gestionat, stresul nu este un inamic. Dimpotrivă, poate ajuta performanța individului, dacă acesta se raportează la el într-un mod pozitiv, îi face față și îi dă un sens. Aceasta este o altă abordare a stresului, pe care revista Viață+sănătate o propune în ediția sa din februarie.
     La rubrica „Mituri din lumea medicală“, conf. dr. farm. Robert Ancuceanu semnează un articol în care spune, citând un studiu realizat în 2012, care a analizat răspunsurile a 30.000 de adulți din SUA, că efectele negative ale stresului sunt determinate de percepția pe care oamenii o au față de el. Acest lucru se întâmplă, evident, atunci când nu este prea intens, cronic sau frecvent. Percepția față de îmbătrânire are un efect similar, mai spune autorul, persoanele cu percepții pozitive despre îmbătrânire putând trăi mai mult cu 7,6 ani decât cele cu percepții negative.
     Depresia, ca factor deter­minant al numeroaselor boli, este un alt subiect abordat de revistă, prin articolul semnat de Naomi Macaru. Medicul american Neil Nedley, spune aceasta, a experimentat în programul său de recuperare o abordare holistică a pacientului, afirmând că depresia este vindecabilă. Pacientul trebuie să facă schimbări legate de stilul de viață, dietă, percepția asupra stresului, succesului și eșecului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe