Newsflash
Apariții editoriale

Nutriție pentru sănătate

de Monica GEORGESCU - iun. 16 2017
Nutriție pentru sănătate
     Trăim într-o țară în care, din 22 de milioane de concetățeni, două milioane au diabet, trei milioane au prediabet și jumătate dintre cei peste 20 de ani au hipertensiune. În România, șase din zece persoane mor din cauza bolilor cardiovasculare – atrage atenția dr. Nicolae Dan în editorialul numărului din aprilie al revistei Viață+sănătate. În fața acestor cifre îngrijorătoare și pornind de la ideea că statisticile legate de mortalitatea cardiovasculară ar putea fi mult îmbunătățite prin prevenție, profesia de dietetician ar trebui încurajată și reglementată. Dr. Nicolae Dan atrage atenția asupra faptului că, deși elaborată, aprobată de Parlament și semnată de președinte, legea dieteticianului nu se poate aplica în prezent, deoarece normele metodologice au fost blocate de Ministerul Sănătății.
     Mergând pe aceeași idee a importanței nutriției în sănătatea individului, dr. Ionel Bratu a ales să vorbească despre recomandările în nutriția cardiacilor. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că bărbații care nu iau micul dejun au un risc cu 27% mai mare de a face infarct miocardic sau de a muri prin ischemie cardiacă, față de cei care mănâncă regulat la primele ore. Explicația stă în faptul că cei care sar peste micul dejun simt o senzație mai intensă de foame în cursul zilei și un risc mai mare de a mânca noaptea, ceea ce duce la tulburări metabolice și, implicit, la îmbolnăvirea inimii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe