Newsflash
Apariții editoriale

O să râzi, totul e chimie!

de Redacția Viața Medicală - nov. 6 2020
O să râzi, totul e chimie!

Mai Thi Nguyen-Kim, autoarea volumului "O să râzi, totul e chimie!", apărut la Editura Publica, nu ne deschide doar ochii, ci și apetitul pentru chimie. Vă recomandăm o lectură amuzantă și instructivă.

Tânăra chimistă și jurnalistă de știință Mai Thi Nguyen-Kim descompune fenomene cotidiene în elemente chimice și ne explică într-un mod glumeț și original ce reacții chimice se desfășoară în jurul nostru. 

coperta totul e chimie

Ziua tinerei jurnaliste începe cu chimia trezirii, cu hormonii stresului și ai somnului, care trebuie ținuți bine în frâu. Aflăm care este momentul cel mai potrivit pentru a savura prima cafea, de ce pasta de dinți ar trebui să conțină fluor și de ce haosul de pe biroul fiecăruia este un lucru absolut natural în univers.

Descoperim lucruri noi despre ecranul smartophone-ului și despre modul de funcționare a bateriei acestuia, cum îi putem prelungi durata de viață și de ce unele baterii explodează. Înțelegem brusc de ce doar sărurile de aluminiu protejează împotriva petelor de transpirație, de ce miroase urât sudoarea și cum se poate combate asta.

La cumpărături în supermarket, Mai Thi ne dezvăluie dacă merită să cumpărăm băuturi pentru sportivi și cum ne ajută principiile de bază din chimie să evităm trucurile evidente de marketing. Seara descoperim secretul unui tort de ciocolată delicios. Nu în ultimul rând, ajungând la avansați, aflăm și ce se întâmplă la nivel molecular când între doi oameni există chimie.

Cartea poate fi comandată direct pe site-ul editurii sau în alte magazine online.

S-ar putea să te intereseze și:

Strălucitor! Presa a murit, trăiască Viorel Ilișoi!

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe