Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Pacientul oncologic, de la diagnostic la tratament

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU vineri, 17 noiembrie 2017
    La ora actuală, în România, infrastructura de îngrijire a pacienților oncologici există, însă sunt și numeroase impedimente. De exemplu, numărul foarte mic de medici oncologi duce la îngreunarea procesului de tratare. Provocarea medicilor oncologi este aceea de a-și putea face meseria la parametrii optimi, afirmă prof. dr. Florinel Bădulescu în numărul 2/2017 al revistei Ro Health Review.
     O problemă importantă în ceea ce privește tratamentul pacienților oncologici o reprezintă accesul deficitar la medicamente. Foarte adesea, pacienții nu găsesc disponibilă medicația decontată, fiind nevoiți să scoată din buzunar sume deloc mici pentru a urma tratamentul. Pacientul din România nu luptă doar cu boala, ci cu un întreg sistem aflat între incertitudine și adevăr, a explicat dr. Nicolae Fotin în cadrul unui interviu publicat de revista amintită.
     Tratamentul personalizat al cancerului nu este posibil în lipsa unui diagnostic personalizat și standardizat, explică dr. Bogdan Fetica. De calitatea diagnosticului depinde evoluția ulterioară a pacientului. Soluția ar putea fi așadar corelarea eficientă a datelor în registre de cancer și un diagnostic standardizat anatomopatologic, care să stea la baza urmăririi pacienților și care să îndrume terapeutul către administrarea unui tratament optim.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.