Newsflash
Apariții editoriale

Pacientul oncologic, de la diagnostic la tratament

de Diana MĂRCULESCU - nov. 17 2017
Pacientul oncologic, de la diagnostic la tratament
    La ora actuală, în România, infrastructura de îngrijire a pacienților oncologici există, însă sunt și numeroase impedimente. De exemplu, numărul foarte mic de medici oncologi duce la îngreunarea procesului de tratare. Provocarea medicilor oncologi este aceea de a-și putea face meseria la parametrii optimi, afirmă prof. dr. Florinel Bădulescu în numărul 2/2017 al revistei Ro Health Review.
     O problemă importantă în ceea ce privește tratamentul pacienților oncologici o reprezintă accesul deficitar la medicamente. Foarte adesea, pacienții nu găsesc disponibilă medicația decontată, fiind nevoiți să scoată din buzunar sume deloc mici pentru a urma tratamentul. Pacientul din România nu luptă doar cu boala, ci cu un întreg sistem aflat între incertitudine și adevăr, a explicat dr. Nicolae Fotin în cadrul unui interviu publicat de revista amintită.
     Tratamentul personalizat al cancerului nu este posibil în lipsa unui diagnostic personalizat și standardizat, explică dr. Bogdan Fetica. De calitatea diagnosticului depinde evoluția ulterioară a pacientului. Soluția ar putea fi așadar corelarea eficientă a datelor în registre de cancer și un diagnostic standardizat anatomopatologic, care să stea la baza urmăririi pacienților și care să îndrume terapeutul către administrarea unui tratament optim.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe