Newsflash
Apariții editoriale

Pledoarie pentru screening mamar personalizat

de Monica GEORGESCU - mar. 17 2017
Pledoarie pentru screening mamar personalizat
     Una dintre cele mai controversate dispute ale medicinii moderne pune în balanță beneficiile și potențialele prejudicii ale mamografiei ca formă de screening preventiv. Subiectul este dezbătut pe larg într-un articol de mari dimensiuni, în numărul 76 al revistei Cancerworld. Cu aceasta ocazie, se propune o selecție a candidatelor pentru screening mamar pe baza unui scor ce ia în calcul o serie de factori de risc. Astfel, femeile considerate la risc mediu sau înalt vor fi programate la testări mai frecvente față de restul. De altfel, acest număr al revistei se distribuie cu un supliment în care se publică rezultatele unui studiu desfășurat în 34 de țări, cu peste 15.000 de respondenți, având ca subiect cancerul de sân metastatic și percepțiile globale asupra acestuia.
     Editorialul revistei este un omagiu adresat lui Umberto Veronesi, medic vizionar, cu o contribuție semnificativă în prevenirea și tratamentul cancerului mamar. De-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, Veronesi a revoluționat abordarea chirurgicală a cancerului mamar. Acesta a încurajat chirurgia conservatoare a sânului, promovând practici devenite în prezent normă, precum biopsia ganglionului santinelă.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe