Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Psihopatologia în context sociocultural

Viața Medicală
Bianca URSU vineri, 1 iunie 2018
    Consecințele terapiilor simptomatice în evoluția schizofreniei sunt importante. Ileana Marinescu, Alin Vîlcea și Dragoș Marinescu semnează un articol, în numărul 52 al revistei Psihiatru.ro, în care fac o analiză a evoluției acestei boli, raportată la modelele patogenice diferențiate, din care aflăm și care este legătura dintre modelul neorobiologic al factorilor de evoluție și hiperactivitatea sistemului glutamat. Un alt colectiv de autori – Gabriela Marian, Georgiana Sîrbu și Ruxandra Voicu – scrie despre episodul psihotic în sindromul antifosfolipidic. Articolul include și o prezentare de caz a unui pacient cu acest diagnostic, unde sunt explicate simptomele și modul de debut al afecțiunii, dar și soluțiile propuse în acest context. Principala temă a acestei ediții a revistei este însă psihopatologia în contextul sociocultural. Este vorba de un studiu realizat de un colectiv – cadre didactice și studenți de la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj – privind stresul perceput de studenții mediciniști străini care vin să studieze în România. Potrivit autorilor, barierele de limbaj, migrarea temporară și mediul academic reprezintă principalii factori care influențează nivelul de stres al studenților străini din țara noastră. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.