Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Puterea exemplului

Viața Medicală
Dr. M. D. joi, 21 noiembrie 2013
   În chirurgie, mai mult decât în orice altă specialitate, puterea exemplului este esenţială, în opinia profesorului chirurg Lazăr Fulger, intervievat în revista Medica Academica din septembrie 2013. Interlocutorul Ralucăi Băjenaru consideră că cercetarea medicală are un important rol formator, iar participarea la congrese naţionale şi internaţionale, la viaţa societăţilor academice este obligatorie pentru orice chirurg care se respectă. Pe de altă parte, tinerii trebuie motivaţi de stat prin burse şi prin asigurarea locului de muncă. Într-un alt interviu, prof. dr. Codruţ Sarafoleanu atrage atenţia asupra faptului că rinosinuzita cronică devine mai frecventă decât bolile cardiovasculare; totodată, discută despre cele mai recente proiecte de cercetare în care este implicat. Prof. dr. Margit Şerban şi Mihaela Bătăneanţ abordează o patologie mai puţin frecventă şi insuficient cunoscută de medici: imunodeficienţele primare. Asupra tratamentului insuficienţei pancreatice din pancreatita cronică s-au oprit Mircea Mănuc şi Anca Stoian. Tratamentul substitutiv enzimatic şi recomandările dietetice sunt deseori suficiente, cu condiţia să fie administrate corect şi complet. Nutriţia enterală şi parenterală reprezintă elemente de rezervă în arsenalul terapeutic, fiind utilizate în cazuri selecţionate la care măsurile anterioare s-au dovedit insuficiente. Conf. dr. Manole Cojocaru semnează trei articole referitoare la anemie: la pacienţii din unitatea de terapie intensivă; la cei cu insuficienţă cardiacă cronică; prin deficit de fier şi influenţa sa asupra funcţiilor tiroidei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.