Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Radiografia unei profesii

În „Bărbatul care a uitat cine e și alte povestiri dintr-o viaţă de neurolog”, Niall Tubridy povestește cu onestitate și umor experienţe cu care s-a întâlnit de-a lungul vieţii.

Apărută în 2019, în colecţia Lifestyle Publishing, cartea Bărbatul care a uitat cine e și alte povestiri dintr-o viaţă de neurolog, de Niall Tubridy, ne amintește oarecum de cea semnată de Oliver Sacks, „Omul care își confunda soţia cu o pălărie”. Ambii autori sunt medici neurologi, iar cel din urmă a fost și psihiatru, și un prolific scriitor care a reușit să redea într-o manieră fascinantă propria experienţă profesională.

Barbatul care a uitat

Niall Tubridy, neurolog născut în anul 1967, la Dublin, a avut parte de căutări, eșecuri, anturaje nepotrivite, care i-au presărat din plin existenţa, însă exemplul tatălui, medic recunoscut în comunitate, a jucat rolul decisiv în cariera sa ulterioară. În cartea sa, și-a descris experienţele profesionale cu talent și cu pasiunea unui medic din care transpar grija pentru un diagnostic corect și valenţele reale de psiholog.

Acesta a fost mereu preocupat de modul în care poate și trebuie să comunice un diagnostic care provoacă teamă. Este vorba de afecţiuni precum boala neuronului motor, scleroza multiplă, boala Parkinson
sau demenţă, popularizate pe larg în media și văzute ca adevărate condamnări la moarte de pacienţi.

O poveste pentru fiecare

Profesor universitar cu experienţe clinice însușite la Londra, Paris sau în Australia, doctorul Tubridy redă câteva cazuri pe care le-a diagnosticat cu aceeași precizie ca a mentorilor săi, care l-au inspirat și motivat să aleagă Neurologia. Oriunde pe mapamond, pacienţii au același comportament, aceleași preocupări, frământări, reacţii în raport cu medicii și sistemul de sănătate. Citind cartea, după o practică de zeci de ani, regăsim în paginile ei propriile noastre experienţe.

De la comportamentul medicilor în faţa propriilor suferinţe, la poveștile pacienţilor diagnosticaţi cu anumite tipuri de cefalee, amnezie globală tranzitorie, coree Huntington sau tremor esenţial și până la relaţia cu pacienţii, studenţii și rezidenţii, doctorul Tubridy descrie cu talent și umor toate aceste experienţe reale.

Vă invit să citiţi această carte scrisă cu onestitate de un neurolog aflat în plină maturitate profesională și spirituală, care este înţeleasă diferit în funcţie de categoria de cititori. Publicul larg, novici în ale medicinei, studenţi, rezidenţi sau neurologi cu experienţă se vor regăsi în toate situaţiile descrise captivant în cele 34 de capitole.

Citiți și: Dincolo de cuvinte

Etichete: Barbatul care a uitat cine e Niall Tubridy Neurologie neurolog Boala Parkinson

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC