Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Radioterapia, între cifre și timp

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 25 august 2017
     Incidența cancerului a crescut pe plan global, fiind în prezent a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare. Se preconizează că unul din cinci bărbați și una din trei femei va avea un cancer în timpul vieții. Cel mai frecvent tip de cancer la femei este cel de sân, iar la bărbați, cancerul pulmonar. Și în România statisticile arată o creștere a incidenței acestei patologii. Mai mult, prin lipsa unei politici sanitare care să asigure un diagnostic precoce, cele mai multe cancere sunt diagnosticate în stadii avansate, când speranțele de vindecare sunt reduse, explică prof. dr. Ion Christian Chiricuță în numărul 79, din iulie-august, al revistei Medica Academica.
     Radioterapia este cea mai ieftină metodă terapeutică, cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește controlul tumoral local. Din păcate, țările din estul Europei – inclusiv România – se confruntă cu un decalaj semnificativ față de Europa centrală. Lipsesc clinicile moderne de radioterapie și personalul specializat. Din acest motiv, doar jumătate din pacienți pot urma o cură de radioterapie la momentul când le este indicat. O altă problemă ține de recrutarea tinerilor medici pentru a urma specialitatea de radio-oncologie, la ora actuală existând doar o cincime din necesarul de medici specialiști.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.