Newsflash
Apariții editoriale

Radioterapia, între cifre și timp

de Monica GEORGESCU - aug. 25 2017
Radioterapia, între cifre și timp
     Incidența cancerului a crescut pe plan global, fiind în prezent a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare. Se preconizează că unul din cinci bărbați și una din trei femei va avea un cancer în timpul vieții. Cel mai frecvent tip de cancer la femei este cel de sân, iar la bărbați, cancerul pulmonar. Și în România statisticile arată o creștere a incidenței acestei patologii. Mai mult, prin lipsa unei politici sanitare care să asigure un diagnostic precoce, cele mai multe cancere sunt diagnosticate în stadii avansate, când speranțele de vindecare sunt reduse, explică prof. dr. Ion Christian Chiricuță în numărul 79, din iulie-august, al revistei Medica Academica.
     Radioterapia este cea mai ieftină metodă terapeutică, cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește controlul tumoral local. Din păcate, țările din estul Europei – inclusiv România – se confruntă cu un decalaj semnificativ față de Europa centrală. Lipsesc clinicile moderne de radioterapie și personalul specializat. Din acest motiv, doar jumătate din pacienți pot urma o cură de radioterapie la momentul când le este indicat. O altă problemă ține de recrutarea tinerilor medici pentru a urma specialitatea de radio-oncologie, la ora actuală existând doar o cincime din necesarul de medici specialiști.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe