Newsflash
Apariții editoriale

Screeningul în închisori

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - aug. 25 2017
Screeningul în închisori
     Creșterea ratei de deces în închisorile britanice a stârnit îngrijorarea comitetului restrâns al justiției și comisiilor de anchetă parlamentare independente din Marea Britanie, care au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește bunăstarea și îngrijirea medicală a deținuților englezi. BMJ (ediția în limba română) analizează, în editorialul apariției din luna iulie, costul uman al îngrijirilor medicale în închisori în care nu există condiții pentru deținuți.Aproape un sfert din aceștia trăiesc în condiții de supraaglomerare. În plus, sunt forțați să aleagă între educație și muncă, între ședințe de terapie și convorbiri cu cei de acasă ori între un duș și exerciții fizice. Editorialul din BMJ menționează și lipsa prevenției și screeningului bolilor deținuților.
     Poate fi mărită rata de eliminare a urinii, la sugar, folosind tifon înmuiat în lichid rece? Este întrebarea de la care s-a născut studiul prezentat în primele pagini ale revistei. Comparativ cu recoltarea standard de urină la sugar, folosirea tifonului înmuiat în lichid rece (metoda Quick-Wee) a fost asociată cu creșterea probabilității de eliminare a urinii în următoarele cinci minute. Tot din domeniul pediatriei este și următorul articol, scris în urma unui studiu de cohortă pe aproape 549 de subiecți. Expunerea la dificultăți în timpul copilăriei a fost asociată cu creșterea semnificativă a riscului de suicid în adolescență și la vârstă adultă, este rezultatul studiului.
     Principalele tipuri de leziuni produse de curentul electric, tratamentul și urmărirea celor electrocutați sunt prezentate în următoarele pagini ale revistei. Un aspect foarte important al managementului este afectarea cardiacă, aritmiile putând surveni la acești pacienți chiar și după 24 de ore de la eveniment.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe