Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Sindromul de burnout la medici

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 28 aprilie 2017
     Tot mai mulți medici, de pe toate meridianele și din toate nivelurile de asistență medicală, se plâng de lipsa satisfacțiilor profesionale și de lipsa împlinirii scopului visat atunci când și-au ales profesia de medic sau specializarea. Acest dezechilibru între energia și devotamentul investit în profesie și satisfacția personală – morală sau pecuniară –, obținută ca rezultat al îndeplinirii obligațiilor profesionale, este un simptom al sindromului de burnout.
Pentru un număr din ce în ce mai mare de medici și asistenți medicali, găsirea menirii și înțelegerea rolului personal în exercitarea îngrijirilor medicale devin tot mai dificile. În Buletinul Asociației Balint, volumul XIX, numărul 73 din martie 2017, prof. dr. Almoș Bela Trif (SUA) actualizează un articol de-al său publicat în aceeași revistă în anul 2000, identificând practica de grup Balint ca pe o metodă eficientă de prevenire a sindromului de burnout. Se spune că medicii cei mai buni sunt cei care se schimbă cel mai des, iar participanții la activitățile de grup vor avea întotdeauna ceva nou de învățat, suferind ameliorări psihologice care vor ține la distanță sindromul de epuizare pro­fesională.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.