Newsflash
Apariții editoriale

Sistemul imun, de la acțiune la control

de Prof. dr. Diana DELEANU - dec. 18 2020
Sistemul imun, de la acțiune la control

Trăim într-o perioadă în care imunologia este extrem de importantă. Acum, în plină pandemie de COVID-19, cu atât mai mult este util să aflăm răspunsuri despre cum ne apărăm, cum ne ferim de îmbolnăviri infecţioase prin vaccinare etc.

coperta 1 Imunologie

În întâmpinarea tuturor acestor deziderate, prof. dr. Victor Botnaru, împreună cu echipa sa: Victoria Brocovschi, Svetlana Cemîrtan și Diana Ţâmbală ne oferă volumul Elemente de Imunologie, publicat anul acesta la Chișinău.

        Volumul cuprinde 17 capitole începând cu noţiunile generale despre imunitate și încheind cu modalitatea specifică de tratament: imunoterapie – imunomodulare. În paginile cărţii sunt dezvoltate subiecte despre imunitatea înnăscută și dobândită, receptorii celulari și mediatorii răspunsului imun. Un element important este și tratarea problemelor legate de aspectele clinice prin explicarea inflamaţiei, a răspunsului la infecţii, a imunităţii faţă de cancer.

        Imunodeficienţele primare și secundare sunt tratate cu prezentarea celor mai noi informaţii legate de defectele genetice și de terapiile moderne. Modul de producere a bolilor autoimune este legat de toleranţa imunologică și de pierderea ei la nivelul limfocitelor T și B. Sunt descrise și bolile alergice și imunologia transplantului. Sunt explicate, extrem de ușor de înţeles, multiplele modalităţi de diagnostic ce se bazează pe fenomenele imune și care sunt folosite în practica curentă.

        Volumul cuprinde peste 300 de pagini și este frumos ilustrat, facilitând astfel înţelegerea noţiunilor destul de abstracte legate de activitatea sistemului imun. Editarea sa este un merit deosebit al colegilor din Chișinău.

        Este o carte utilă unui doctor care dorește să fie informat despre acţiunea și posibilităţile de utilizare și manipulare a sistemului imun.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe