Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tehnică inovatoare de îndepărtare a coroanelor

Viața Medicală
D. D. M. vineri, 19 septembrie 2014
     În editorialul pe care dr. Marton Pantel îl semnează în al doilea număr din acest an al revistei Asociaţiei Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Dentalife, autorul se întreabă dacă „disponibilizarea de fonduri CNAS pentru tratamentele stomatologice trebuie să ne bucure sau nu“. Poate fi „un nou început, sau continuarea unui coşmar?“, pentru că alocarea unor fonduri, fie ele mici sau mari, fără o strategie pe termen mediu şi lung este „o metodă autohtonă care şi-a dovedit de-a lungul timpului ineficienţa“. Speranţa, spune dr. Panţel, stă în actualul ministru, care este medic stomatolog şi poate „înţelege cum s-ar putea crea premisele unei asistenţe stomatologice cu beneficii pentru pacient şi stat pe termen mediu şi lung“. O abordare „unică“, spune semnatarul articolului „Evoluţia în îndepărtarea coroanelor permanent cimentate şi a punţilor dentare“, Jean Luc Girard (Franţa), pentru eliminarea permanentă a suprafeţelor protetice, o reprezintă utilizarea instrumentului WAMkey, o procedură ce satisface multe aşteptări. Conceptul a fost introdus în anul 2000 de dr. Wiliam Miller (Franţa) şi presupune utilizarea unui set de trei instrumente cu capete ovale cu diametre cuprinse între 2,5 şi 5 mm, după un protocol pe care autorul articolului îl explică succint, alături de prezentarea unui caz clinic în care a fost aplicat. Obişnuita rubrică „Pagini juridice“, cu care se încheie revista, ne oferă, sub semnătura avocatei Luciana Mihai, o incursiune în ceea ce se numeşte consimţământul informat al pacientului, cu aspecte specifice stomatologiei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC