Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Terapie cu receptori și anticorpi monoclonali

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN joi, 11 februarie 2016
     Terapia cu receptor de celule T în mielomul multiplu pare promițătoare, arată o știre din primele pagini ale revistei The Lancet Oncology. Răspunsul clinic și supraviețuirea se îmbunătățesc cu noua terapie urmată de transplant autolog de celule stem. Celulele din mielom pot fi ținta celulelor T activate tumoral. Rezultatele studiului care analizează această terapie sunt încurajatoare în contextul în care mielomul multiplu este în general incurabil și nu are o terapie cu răspunsuri clinice semnificative.
     În următoarele pagini ale revistei, avându-l redactor șef pe prof. dr. Mihai Voiculescu, citim despre Bevacizumab, un anticorp monoclonal umanizat care țintește VEGF-A. Acesta este văzut, în prezent, ca singurul medicament eficient în tratamentul cancerului mamar. Cu toate acestea, problemele legate de toxicitatea în urma administrării au determinat FDA să retragă aprobarea preliminară pentru administrarea medicamentului în cancerul mamar metastatic. Bevacizumabul este un medicament controversat în tratamentul cancerului mamar, dar locul său în schema terapeutică nu este încă definit. Toate studiile care au evaluat medicamentul în context postoperator au produs rezultate negative.
     Monitorizarea vigilentă în cancerul rectal scutește pacienții de intervenții chirurgicale, dar nu este suficientă pentru a adop­ta chimioradioterapia ca strategie unică în tratamentul postchirurgical al acestei boli. Rezultatele pacienților cu intervenții chirurgicale de recuperare după recurența locală postchimio- și radioterapie nu par să difere semnificativ față de rezultatele pacienților unde tratamentul chirurgical a fost de primă linie, citim într-un articol semnat Anne J. Breugom.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.