Newsflash
Apariții editoriale

Teste grilă, explicaţii și răspunsuri pentru farmaciști

de Dr. Irina BELOIU - sept. 3 2021
Teste grilă, explicaţii și răspunsuri pentru farmaciști

SKM_C224Med21082518070Volumul Teste grilă de farmacologie a fost conceput de cadre didactice de la toate disciplinele de Farmacologie din Facultăţile de Farmacie cu tradiţie din România, pentru a veni în sprijinul studenţilor și absolvenţilor, în vederea susţinerii examenelor grilă de farmacologie din timpul facultăţii, a examenului de licenţă și a concursului de rezidenţiat.
Lucrarea are două părţi importante: Farmacologie generală și Farmacologia aparatelor și sistemelor: sistemul nervos central; sistemul nervos somatic; sistemul nervos vegetativ; aparatul respirator; aparatul cardiovascular; aparatul renal; aparatul digestiv; sângele și sistemul hematopoietic; inflamaţie, boli reumatice și boli alergice; boli metabolice; sistemul endocrin. Tot în această ultimă parte sunt cuprinse capitolele despre: vitamine, chimioterapia antivirală, antibiotice și chimioterapice antimicrobiene, chimioterapia antimicrobiană activă în tuberculoză, lepră și infecţii cu microbacterii atipice, chimioterapia antimicotică, cea antiparazitară și cea antitumorală.
Testele, prezentate în conformitate cu cerinţele actuale de evaluare a studenţilor, sunt de două tipuri: complement simplu (cu un singur răspuns corect) și complement compus (cu două, trei sau patru răspunsuri corecte). Toate grilele sunt însoţite de răspunsuri comentate, cu explicarea atât a variantelor corecte, cât și a celor incorecte, constituind o importantă resursă de informaţii concise pentru cel care va susţine un examen în viitorul apropiat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe