Newsflash
Apariții editoriale

Tratat de referinţă în practica veterinară

de Conf. dr. Niculae Tudor - nov. 18 2022
Tratat de referinţă în practica veterinară

Volumul „Tratat de ultrasonografie clinică veterinară” este unul extrem de util medicilor veterinari și celor interesaţi de acest domeniu. O carte de referinţă și un tratat actual, bogat în informaţii, rezultat al unei experienţe de decenii.

Coperta Ultrasonografie veterinara

Lucrarea monografică Tratat de ultrasonografie clinică veterinară  (575 de pagini), coordonată de reputatul prof. dr. Mario Codreanu, abordează metoda de diagnostic ecografic și actualitatea sa în medicina veterinară.

Cartea, apărută la Editura Medicală, asamblează armonios date bibliografice și originale, prin care autorii oferă informaţii despre principiile fizice, limitarea situaţiilor artefactogene și, mai ales, de ecografie specială. Se realizează, astfel, un cadru informaţional generos, atât teoretic, cât și practic, sugestiv ilustrat, cu o iconografie menită să acopere cel mai frecvent întâlnite situaţii în patologia animalelor de companie.

Tratatul reprezintă o contribuţie originală, foarte importantă, a autorului la întregirea panopliei de cărţi din literatura de specialitate, scrise de personalităţi ale domeniului. Prof. dr. Mario Codreanu este o personalitate deja consacrată în domeniul ecografiei, prin cărţile scrise (36) și cele peste 370 de lucrări știinţifice publicate, de importantă naţională și internaţională.

Date și noţiuni la zi

Câteva dintre titlurile care i-au adus consacrarea sunt: „Diagnosticul ecografic în bolile interne la animale” (2000); „Diagnosticul ecografic la animalele de companie” (2003); „Ghid de ecografie la animalele de companie” (2005) sau „Ultrasonografia în medicina veterinară” (2012).

În volumul de faţă, pe lângă experienţa autorului în acest domeniu, sunt folosite date și noţiuni recente, culese cu precădere în timpul celor două specializări efectuate la universităţi din SUA (2006 şi 2009) și ca urmare a muncii de peste 20 de ani în domeniul ultrasonografiei.

Tratatul se adresează tuturor medicilor veterinari, fiind conceput ca un volum de utilitate imediată în activitatea acestora, dar și în cea a studenţilor la Medicină veterinară.

Prin contribuţia autorilor la obţinerea, sintetizarea și prezentarea noţiunilor de ecografie clinică și intervenţională, lucrarea constituie o contribuţie reală la dezvoltarea imagisticii în domeniul medicinei veterinare a animalelor de companie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe