Newsflash
Apariții editoriale

Tulburările de personalitate și suicidul

de Diana MĂRCULESCU - dec. 15 2017
Tulburările de personalitate și suicidul
     Interesul specialiștilor pentru tulburările de personalitate este unui crescut. Descrierea clinică a modalității de funcționare a pacienților cu tulburări de personalitate prevalent paranoide sau narcisiste este utilă în stabilirea tratamentului. Studiul realizat de dr. Simona Trifu și colaboratorii, publicat în nr. 75 din Buletinul Asociației Balint, arată că aspectele de tulburare paranoidă și narcisistă se împletesc și prevalează la același nivel în personalitatea aceluiași individ. Din colaborarea celor două tipuri de tulburări rezultatul este o personalitate extrem de conflictuală.
     Un alt studiu, de data aceasta realizat de dr. Gheorghe Paina și colaboratorii, arată că din 59 de bărbați internați în perioada 1 ianuarie 2004–31 decembrie 2006 după o tentativă de suicid, 72,8% prezentau tulburări de personalitate, schizofrenie sau retard mintal. 61% din pacienți, mai exact 36, au asociat parasuicidul cu ingestia de alcool, impunându-se astfel psihoprofilaxia. În astfel de cazuri este necesară stabilirea profilului fenomenului parasuicidar, care necesită studii aprofundate, multicentrice.
     Adolescenții care trăiesc în cămine și au suferit o depresie sau dizabilitate au totuși aspirații de viitor pozitive. Studiul realizat de dr. Dorcas Wilcox și colaboratorii a arătat că acești tineri, în ciuda situației lor, au aspirații de viitor, se pregătesc pentru viață, însă sunt conștienți că momentan au nevoie de ajutor și din partea adulților. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe