Newsflash
Apariții editoriale

Tulburările respiratorii din timpul somnului

de Dan Dumitru MIHALACHE - ian. 22 2016
Tulburările respiratorii din timpul somnului

     Ultimul număr (62) din 2015 al revistei Maramureșul medical, se deschide cu un articol semnat de dr. Vasile Daraban, despre malpraxisul medical în Obstetrică-ginecologie. Autorul, după ce definește malpraxisului medical, explică punctul său de vedere cu privire la faptul că prin imperfecta cunoaștere a legislației în domeniu, medicul practician cade foarte ușor în „capcana atât de bine conturată a malpraxisului medical“, vinovatul putând fi tras la răspundere civilă, penală sau administrativă. Medicul zălăuan consideră că la multitudinea de dileme existente (multe dintre ele sunt prezentate și în articolul de față), o reglementare legislativă „este mai mult decât binevenită“. Seria de articole medicale este deschisă de prezentarea unei anomalii a maturării și diferențierii celulare survenite în metaplazie, semnat de doi medici obstetricieni din Baia Mare, dr. Gheorghe Grădinaru și dr. Berko Flaviu, și continuă, la câteva pagini distanță cu o abordare nicidecum exhaustivă a tulburărilor respiratorii din timpul somnului (prima parte) și altele. Cu toate că importanța somnului nu poate fi discutată, spune dr. Ligia Puiu, semnatara materialului, „oamenii de știință încă nu cunosc cu exactitate rolul și importanța lui în supraviețuirea noastră“. Prima parte a unui material probabil mai amplu, prezentată în numărul de față al revistei se încheie cu o scurtă clasificare „mai aproape de clinician“,bazată pe o serie de criterii diagnostice „mai clare“. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe