Newsflash
Apariții editoriale

Unde este viziunea oamenilor de acum două secole?

de D. D. M. - nov. 10 2014
Unde este viziunea oamenilor de acum două secole?
   O prioritate a CNAS, în acest moment, este distribuirea cardului naţional de sănătate şi implementarea lui la nivelul întregii ţări, spune dr. Vasile Ciurchea, directorul general al acestei instituţii, într-un interviu publicat în numărul din septembrie a.c., al revistei Politici de sănătate. Intenţia Casei este ca din 2015 serviciile medicale să fie acordate doar în baza acestui card. Dintr-un alt interviu, acordat de dr. Richard Bergström, director general al Federaţiei europene a industriilor şi asociaţiilor farmaceutice (EFPIA), aflăm că bolile cronice absorb 75% din bugetele asistenţei medicale din Europa (peste 700 de miliarde de euro), fapt pentru care organizaţia pe care o conduce consideră că succesul strategiei de sănătate şi dezvoltare pentru UE depinde de colaborarea unei diversităţi de părţi implicate: cercetători, plătitori şi autorităţi de reglementare. Prof. dr. Margit Şerban (UMF „Victor Babeş“ Timişoara) se referă la slaba asistenţă pe care România o acordă bolnavilor de hemofilie. Prof. dr. Gheorghe Peltecu, directorul Spitalului Clinic Filantropia, explică, într-un alt interviu, că este necesar un program de screening în România, dar „trebuie făcut în centre acreditate în sensul adevărat, nu pe relaţii. (…) Trebuie implementate centre-pilot în fiecare euroregiune, cam opt în ţară. Prof. dr. Octavian Buda, şeful disciplinei Istoria medicinii, UMF „Carol Davila“ Bucureşti, răspunde întrebărilor doctorului Richard Constantinescu, despre volumul „România fără anestezie“, al cărui autor este şi în care oferă o imagine a societăţii şi medicinii româneşti, „într-o perioadă de formare“.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe