Newsflash
Apariții editoriale

Util pentru rezidenţii în Farmacie clinică

de Demostene ŞOFRON - nov. 27 2020
Util pentru rezidenţii  în Farmacie clinică

Specialiști din Cluj-Napoca au contribuit la lucrarea „Selecţie de cursuri de patologie clinică pentru rezidenţii de farmacie clinică”, o carte ce cuprinde ghiduri utile pentru mai multe patologii.

Sub coordonarea conf. dr. Vasile Negrean, specialiști ai Clinicii Medicale IV de la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca le propun rezidenţilor în Farmacie clinică o Selecţie de cursuri de patologie clinică pentru rezidenţii de farmacie clinică, carte ce cuprinde ghiduri utile pentru mai multe patologii. Fiecare capitol în parte beneficiază de bibliografii consistente.

coperta selectii cursuri2

Autorii s-au aplecat cu discernământ asupra unor teme de stringentă actualitate: managementul și tratamentul astmului bronșic, tratamentul actual al hipertensiunii arteriale, noile anticoagulante orale, tratamentul farmacologic în diabetul zaharat de tip 2, diagnosticul și tratamentul ficatului gras nonalcoolic și ale steatohepatitei nonalcoolice, hepatopatiile
cronice, managementul clinic al infecţiei cu Helicobacter pylori – se estimează că cca. 50% din popu­laţia lumii este infectată cu H. pylori, aceasta fiind cea mai răspândită infecţie în lume.

Alte subiecte analizate în carte sunt asistenţa farmaceutică a pacientului cu suferinţă digestivă determinată de aciditatea gastrică, în contextul în care automedicaţia este frecventă în România, strategiile de tratament în boala Crohn și nevoia de modulare permanentă a terapiei, personalizate, în raport cu rezultatele obţinute.

Autorii abordează și boala celiacă la adulţi, infecţiile urinare, anemia megaloblastică, migrena – o problemă tipică în tratamentul atacului migrenos o reprezintă recurenţa cefaleei și tendinţa la abuz și supradozaj în ce privește analgezicele.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe