Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Vacanţă cu soare

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE marţi, 16 septembrie 2014
   Două articole de fond, unul mai interesant decât altul, am descoperit în numerele din iulie şi august ale revistei Viaţă+Sănătate: „Cortizolul şi stresul nostru cel de toate zilele“, semnat de dr. Daniel Mihai (iulie) şi „Opţiuni efective în tratamentul acneei“, semnat de dr. Dan Rusu (august). O prezenţă comună a celor două numere – vara – face obiectul editorialelor, primul abordând-o din perspectiva muzicii („Vacanţă pe muzică“, semnat Valentina Dan), pentru că „muzica spală din suflet praful rutinei cotidiene“, iar al doilea din cea a verii toride, cu arşiţa-i specifică ce „emană un miros nu tocmai plăcut şi o căldură insuportabilă, perturbând sănătatea şi generând disconfort“ („Zâmbet de soare în arşiţa verii“, semnat dr. Dan Rusu). În numărul din iulie mai găsim „Programul alergătorului începător“, extrem de util „acelora care ar dori să alerge, dar nu ştiu cum să înceapă“. Mişcarea ne „trezeşte“ la viaţă endorfinele. Descoperim, tot aici şi „Leacurile vechi şi noi ale ghimbirului“, „Arta uitată a examinării pacientului“ şi renunţăm la planurile de grătar şi fripturi rumenite după ce aflăm legătura dintre acestea şi boala Alzheimer. Tratamentul acneei, potrivit autorului articolului de fond din ediţia de august a revistei amintite, este abordat dintr-o perspectivă istorică, dar axată pe cele mai noi cercetări în domeniu. Lucrurile însă nu se opresc aici: dr. Nicolae Dan explică, în articolul „Proteinele – vedete periculoase“ pe care îl semnează, la ce riscuri îi expune pe adulţi o dietă hiperproteică; as. med. Sorin Capră semnează articolul din cadrul rubricii „Pagina asistentului medical“, unde prezintă beneficiile duşului alternant ca tratament hidroterapeutic.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.