Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Vitamina D, din nou în atenţie

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA marţi, 17 decembrie 2013
   Numărul din noiembrie al revistei Viaţă+sănătateabordează un subiect ce revine în discuţii în lunile care îl au pe „r“ în denumire: rolurile confirmate sau încă în studiu ale vitaminei D în prevenirea şi tratarea unui număr mare de afecţiuni – un posibil panaceu universal. Studiul citat ca declanşator al acestei discuţii fără de sfârşit datează însă din 2008, iar studiile recente nu au reuşit încă să dea un răspuns clar privind rolul vitaminei D în tratamentul cancerului de diferite etiologii. Alte articole din numărul de noiembrie analizează epidemiologia cancerului la adolescenţi şi adulţii tineri, recuperarea după operaţia de hernie de disc, provocările în tratamentul tuberculozei, disbiozele intestinale şi terapia naturală contra hemoroizilor. Paginile de reţete vegetariene sunt compensate printr-un material despre vitamina B12. În paginile de caleidoscop, revista citează studii publicate recent (septembrie 2013) din publicaţii prestigioase, dar şi un studiu din 2011 publicat în Environmental Science&Technology privind reducerea expunerii la poluanţi în timpul călătoriei urbane cu automobilul (concluzia: cea mai bună metodă este de a seta sistemul de ventilaţie pe sistemul „recirculare“). Revista tratează subiecte legate de stilul de viaţă sănătos, de alimentaţia naturală, de medicină preventivă şi de psihologie, într-un limbaj accesibil şi cu o abordare generalistă, didactică. Articolele sunt semnate de medici, asistenţi şi psihologi, şi ar fi utilă menţionarea specialităţilor medicilor-autori.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.