Newsflash
Apariții editoriale

Zahărul – noul tutun

de - apr. 15 2016
Zahărul – noul tutun
 Natura obiceiurilor din timpul sarcinii are un efect de necontestat asupra sănătății viitorului nou-născut, aflăm din primele pagini ale revistei Viață + sănătate – numărul din martie, 2016. De aceea, viitoare mame trebuie să renunțe din timp la alcool, fumat și consumul de cafea, precum și să adopte un program de exerciții fizice și să combată obezitatea.
Medicația antidislipidemică poate fi scăzută prin schimbarea stilului de viață și adoptarea unor diete fără aport de colesterol și bogată în fibre alimentare, aflăm în continuare. Beneficiul este cert dacă ne gândim la eliminarea efectelor adverse ale medicației anticolesterol. Situațiile în care beneficiile administrării acestei medicații întrec riscurile sunt doar cele în care dislipidemiile se asociază cu hipertensiune și fumat.
 Un articol interesant și de actualitate este cel despre efectele devastatoare pe care le poate avea consumul de zahăr, numit „noul tutun“ asupra sănătății. În afară de faptul că crește semnificativ incidența diabetului zaharat de tip 2, zahărul este implicat și în apariția accidentelor vasculare cerebrale sau a unor tipuri de cancere, sau în promovarea metastazării în cancerul de sân și prostată. (O. R.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe