Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Acces sporit la îngrijiri paliative

Viața Medicală
Marian CÂMPEANU vineri, 4 martie 2011

   Hospice „Casa Speranţei“ şi o importantă companie farmaceutică au anunţat joi, 24 februarie a.c., la Bucureşti, un parteneriat ce are ca scop o investiţie de 127.000 de dolari în vederea dezvoltării unei strategii de facilizare a accesului pacienţilor oncologici sau cu alte boli incurabile la servicii de îngrijiri paliative. Obiectivele acestui proiect sunt informarea populaţiei şi a unor beneficiari cu privire la serviciile de îngrijirile paliative, crearea unui grup de suport în Parlament pentru sprijinirea politicilor şi dezvoltarea unei abordării paliative în rândul personalului medical din sistemul de sănătate. (...)
 

   Hospice „Casa Speranţei“ şi o importantă companie farmaceutică au anunţat joi, 24 februarie a.c., la Bucureşti, un parteneriat ce are ca scop o investiţie de 127.000 de dolari în vederea dezvoltării unei strategii de facilizare a accesului pacienţilor oncologici sau cu alte boli incurabile la servicii de îngrijiri paliative. Obiectivele acestui proiect sunt informarea populaţiei şi a unor beneficiari cu privire la serviciile de îngrijirile paliative, crearea unui grup de suport în Parlament pentru sprijinirea politicilor şi dezvoltarea unei abordării paliative în rândul personalului medical din sistemul de sănătate. „Pornim la drum cu convingerea că vom reuşi îndeplinirea acestor obiective“, a declarat dna dr. Daniela Moşoiu, director de dezvoltare naţională Hospice „Casa Speranţei“.
   Din partea Ministerului Sănătăţii, dl dr. Cristian Irimie, secretar de stat, prezent la eveniment, a ţinut să salute iniţiativa, asigurându-i pe iniţiatori de sprijinul MS: „Cred că avem şi posibilităţi şi resurse pentru îmbunătăţirea serviciilor în domeniul îngrijirilor paliative. Vă asigur de susţinerea noastră din punct de vedere legislativ şi profit de ocazie să vă invit la discuţii pentru elaborarea unui material cât mai eficient în acest sens“.
   Prezent la această întâlnire, dl prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a etichetat proiectul: „o alternativă morală, etică la un concept învechit şi sub demnitatea fiinţei umane – eutanasia“. Dsa a mai adăugat că „dreptul de a avea o asistenţă complexă trebuie să existe dincolo de factorii economici“.
   Reprezentând pacienţii, practic principalii beneficiari ai acestei acţiuni, dl Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, a ţinut să sublinieze necesitatea acestui parteneriat, în ţara noastră existând aproximativ 400.000 de suferinzi diagnosticaţi cu boli incurabile, din care doar 5% au acces la îngrijiri paliative.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.