Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Atipii afective

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 27 noiembrie 2009

Tulburările de afectivitate au fost considerate, după apariţia în anul 1919 a cărţii lui Kraepelin despre demenţa precoce şi parafrenie, afecţiuni psihice diferite de schizofrenie. Totuşi, chiar şi marele psihiatru considera că uneori boala maniaco-depresivă era greu de deosebit de schizofrenie în cazurile în care exista „un amestec de simptome morbide ale ambelor psihoze“. (...)

Cât de des se întâlnesc elemente depresive în schizofrenie? Frecvent, pentru că, în studiile făcute la o proporţie mare de bolnavi de schizofrenie, la 25% din ei s-a depistat cel puţin un episod depresiv în trecutul lor. Astfel s-a justificat desprinderea unei categorii nosologice bine definite, şi anume forma schizoafectivă a bolii schizofrenice. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.