Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Bilanţul sezonului de gripă

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 17 iunie 2011

   Într-un număr recent, BASIC (Buletinul de Actualităţi Săptămânale al Institutului Cantacuzino) a publicat o analiză a sezonului gripal 2010–2011 în emisfera nordică, preluată din Weekly Epidemiological Record, publicaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest raport rezumă din punct de vedere cronologic, epidemiologic şi virusologic sezonul gripei în regiunile temperate ale emisferei nordice, din octombrie 2010 până la sfârşitul lunii aprilie a.c. (...)

   Într-un număr recent, BASIC (Buletinul de Actualităţi Săptămânale al Institutului Cantacuzino) a publicat o analiză a sezonului gripal 2010–2011 în emisfera nordică, preluată din Weekly Epidemiological Record, publicaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest raport rezumă din punct de vedere cronologic, epidemiologic şi virusologic sezonul gripei în regiunile temperate ale emisferei nordice, din octombrie 2010 până la sfârşitul lunii aprilie a.c.
  Astfel, în zona temperată din America de Nord, vârful transmiterii virusului gripal a fost atins la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, cel mai răspândit fiind virusul gripal A(H3N2). Ratele de spitalizare cele mai mari şi decesele s-au întâlnit la pacienţii cu vârste peste 65 de ani şi la copiii de până la patru ani. În SUA, în rândul adulţilor spitalizaţi cu infecţii gripale confirmate, cei mai frecvenţi factori de risc identificaţi au fost afecţiunile cardiovasculare, astmul bronşic sau bolile pulmonare cronice şi tulburările metabolice; la pacienţii pediatrici spitalizaţi, cel mai frecvent factor de risc raportat a fost astmul. Este de asemenea de menţionat că virusul gripal de tip B, relativ frecvent în SUA, a fost asociat în mod disproporţionat cu boala severă la copii. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.