Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Când şi cum monitorizăm leziunea cerebrală acută (1)

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA joi, 30 octombrie 2014

Modalitatea de monitorizare în leziunea cerebrală acută este esenţială. Parametrii cerebrali urmăriţi şi diferitele tehnici de monitorizare vă sunt prezentate de acad. Constantin Popa, în cadrul rubricii Creierul vascular.

În patologia vasculară cerebrală există în faza acută o suferinţă nevraxială difuză care se poate întâlni şi în alte afecţiuni neurologice. Aplicarea ghidurilor în asemenea situaţii comportă o mare dificultate şi suntem obligaţi să aplicăm într-adevăr principiile medicinii personalizate. În datele prezentate dorim să informăm specialistul din orice domeniu al medicinii de urgenţă în legătură cu orientarea terapeutică, insistând în mod special asupra patologiei vasculare cerebrale. Cunoscând aceste date, se validează mai bine indicaţiile prevăzute în ghidurile europene sau americane.
Examinarea neurologică detaliată a fost folosită tradiţional pentru monitorizarea funcţiei cerebrale. Totuşi, semnele fizice sunt deseori puţin sensibile şi pot fi estompate de intervenţiile farmacologice din cadrul terapiei intensive. Tocmai în astfel de cazuri, progresul tehnologic a venit în ajutorul clinicianului. De aceea, răspunsul la prima întrebare din titlu este relativ simplu la prima vedere. Funcţia cerebrală trebuie monitorizată în toate cazurile acute când un pacient este inconştient sau necesită anestezie, paralizie şi ventilaţie în terapia intensivă sau în timpul chirurgiei cardiace sau cerebrale. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.