Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

CNAS caută soluţii…

În urma analizării situaţiei asigurării populaţiei cu medicamente compensate şi gratuite din ultimele luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a constatat o creştere a consumului, ce a avut drept consecinţă epuizarea prematură a fondurilor alocate în acest sens pentru întregul an 2009. Astfel, pentru asigurarea continuităţii accesului populaţiei la medicamente, sumele alocate iniţial, care au fost la un nivel superior celor de anul trecut, au fost suplimentate recent cu credite de angajament în valoare totală de 2,08 miliarde lei. (...)

Eliminarea plafoanelor de la farmacii în urmă cu un an, măsură care a sporit accesul pacienţilor la tratamentele necesare, a dus însă şi la creşterea costurilor cu medicamentele, consumându-se în acest fel bugetul alocat anului 2009 în primele trei trimestre ale acestui an. Dat fiind contextul economic actual, măsura identificată pentru asigurarea continuităţii accesului pacienţilor la medicamente a fost suplimentarea fondurilor de care dispune sistemul asigurărilor sociale de sănătate, prin credite de angajament, astfel încât facturile corespunzătoare medicamentelor eliberate peste bugetul iniţial să poată fi înregistrate şi introduse la plată. În continuare, CNAS încearcă să identifice cele mai bune soluţii pentru asigurarea continuităţii tratamentului bolnavilor şi solicită tuturor părţilor implicate să depună toate eforturile pentru depăşirea situaţiei actuale dificile, astfel încât să nu fie pusă în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor. În acelaşi timp, ca principal finanţator al sistemului sanitar, cunoscând faptul că pentru sănătatea populaţiei ţării sunt necesare sume mai mari decât cele care se colectează la ora actuală, CNAS acţionează prin toate pârghiile legale pentru adoptarea de noi soluţii care să ducă la creşterea fondurilor alocate acestui sector. (Biroul de presă)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.