Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

De ce este nevoie de Ortopedia pediatrică?

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 13 noiembrie 2009

Sub pretextul alinierii la cerinţele UE, printr-o măsură administrativă a ministrului sănătăţii (Ordinul nr. 1044 din 25 august 2006), nouă specialităţi medicale – recunoscute anterior ca fiind distincte şi necesare! – aveau să fie asimilate specialităţilor-„mamă“. Art. 7. – aliniatul (1), specifica, limpede: „Prin efectul prezentului Ordin, începând cu sesiunea noiembrie 2006 a concursului de rezidenţiat, accesul la formare în specialităţile asimilate se sistează“. (...)

Timpul avea să probeze că nevoia de aliniere europeană fusese o gogoriţă. Sunt şi alte specialităţi medicale care nu se regăseau în curricula universitară a ţărilor din Vest şi au continuat să existe şi să-şi formeze medicii de care aveau nevoie. De altfel, după aproximativ un an, opt specialităţi „strangulate“ prin acel Ordin şi-au recăpătat, pe cale juridică, dreptul la viaţă. Cu totul altfel stau lucrurile pentru Ortopedia pediatrică, accesul la această specialitate modernă fiind şi astăzi blocat.
   O incursiune jurnalistică pe urmele acestei „tărăşenii“, doar în aparenţă o comandă politică, ne va duce, din aproape în aproape, către culisele lumii medicale, măcinată din interior de invidie, orgolii şi interese meschine.
   O anchetă realizată de Iftimie Nesfântu.
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.