Newsflash
Ars Medici

Deficitul nutrițional în demențe

de Acad. Constantin POPA - aug. 14 2015
Deficitul nutrițional în demențe

     Malnutriția este frecventă la pacienții vârstnici, iar persoanele afectate de demență sunt în mod special predispuse acestui risc. În studiul NutriAlz, din cei 940 de pacienți cu demență care locuiau la domiciliu, 5,2% erau malnutriți, în timp ce 42,6% erau predispuși riscului de malnutriție. Sindromul demențial este caracterizat de tulburări cognitive multiple, a căror severitate este suficientă pentru a limita capacitatea de realizare a activităților vieții cotidiene și, prin urmare, alimentația. Acestea se însoțesc deseori de tulburări de comportament grave, care perturbă desfășurarea meselor, ajungându-se la refuzul alimentației sau la ingestia de elemente necomestibile. (…)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe