Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Diagnostic fără simptome

Viața Medicală
Dr. Cristian TEODORESCU vineri, 5 februarie 2016
     Prevenirea bolii Alzheimer se poate realiza încă dinainte cu douăzeci de ani de la apariția primelor semne clinice, conform unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Karolinska, publicat în revista Brain. Deși cauza atrofiei celulelor responsabile de memorie rămâne necunoscută, aceasta este precedată de o depunere în plăci de amiloid, acumularea proteinelor tau și apariția unor modificări inflamatorii care degradează conexiunile dintre neuroni.
     Numărul de astrocite atinge un nivel maxim atunci când placa de amiloid începe să prindă contur, iar funcția neuronală începe să se degradeze cu șapte ani înainte de apariția simptomatologiei.
     Aceste concluzii acreditează conceptul de profilaxie în patologia neurodegenerativă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.