Newsflash
Ars Medici

Dialog pe probleme de gastroenterologie

Dialog pe probleme de gastroenterologie
Recent, cu ocazia Conferinței naționale de Medicina familiei, a avut loc lansarea grupului profesional de gastroenterologie și hepatologie „GastRo“. Echipa acestui grup este formată din medici primari MF care sunt și specialiști în gastroenterologie: dr. Cătălin Andriescu (coordonator național), dr. Marilena Căliman și dr. Mihaela Udrescu (purtător de cuvânt), dar include și alți medici primari în medicina de familie, precum dr. Ligia Moșneaga, dr. Roxana Chiruță și dr. Elisabeta Scholl.
     Membrii grupului de gastroenterologie și hepatologie și-au propus câteva obiective strategice, științifice și practice. Obiectivele profesionale sunt instruirea colegilor în cadrul grupului și colaborarea directă cu medicii specialiști gastroenterologi și de specialități înrudite cu gastroenterologia. Direcțiile prioritare vor fi dialogul și comunicarea vizând actualitățile din domeniul gastroenterologiei, posibilitățile și metodele prin care se pot implementa noile achiziții terapeutice, precum și metodele prin care pot fi informați și instruiți pacienții în legătură cu afecțiunea specifică și managementul acesteia.
     Obiectivele științifice ale grupului au în vedere o participare cât mai activă a membrilor la actualizarea informațiilor medicale despre prevenția, diagnosticul și managementul afecțiunilor digestive. Grupul își propune discutarea unor studii științifice originale sau review-uri, precum și organizarea și participarea la congrese, conferințe, simpozioane sau alte forme  de manifestări științifice.
     Obiectivele practice sunt cele mai provocatoare și au în vedere crearea unor „canale“ de dialog și comunicare rapide, eficiente și stabile între membrii grupului și medicii de alte specialități. Grupul și-a propus și elaborarea unor ghiduri de recomandări practice, referitoare la managementul unor afecțiuni gastroenterologice.
     Pentru început, membrii grupului „GastRo“ au participat cu prezentări și lucrări științifice la cea de-a XII-a ediție a Conferinței naționale de Medicina familiei, desfășurată recent la București, unde au fost prezentate: infecția cu Helicobacter pylori (dr. Ligia Moșneaga), actualități și perspective în diagnosticul și tratamentul hepatitelor virale (dr. Marilena Căliman), elastografia (dr. Cătălin Andriescu) și algoritmi de diagnostic în hepatitele cronice nonvirale (dr. Mihaela Udrescu).
 
 
 

Medicii de familie, dar și cei de alte specialități, interesați să publice la această rubrică sunt invitați să ne scrie la adresa inprimalinie@viata-medicala.ro

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe