Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Dialogul cardiologilor cu neurologii

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 20 noiembrie 2015
     A XVIII-a conferință națională de stroke (AVC) s-a desfășurat la București în perioada 14–16 octombrie 2015. Tematica a cuprins problemele actuale privind diagnosticul, tratamentul și prevenția în AVC. Un loc important l-a avut dezbaterea (sub forma unui dialog la distanță) cu prof. dr. Louis R. Caplan, de la Harvard Medical School, fondatorul Harvard Stroke Registry. De asemenea, aspecte de neurocardiologie au fost abordate cu sprijinul prof. dr. Doina Dimulescu, de la Spitalul Universitar de Urgență Elias. Societatea de Neurologie din România a fost reprezentată de prof. dr. Ovidiu Băjenaru, de la Spitalul Universitar de Urgență București, care a abordat terapia endovasculară în AVC acut, și prof. dr. Bogdan O. Popescu (Spitalul Clinic Colentina) și prof. dr. Dafin Mureșanu (Cluj-Napoca), care au evidențiat datele de neurobiologie în stroke.
     Un loc special a fost rezervat pentru discuțiile despre tehnologia actuală (angio-CT și IRM cerebral) în AVC acut, organizate de dr. Mircea Medrea și acad. Constantin Popa, care s-au bucurat de un larg interes. Prin originalitatea datelor de angio-CT cerebral prezentate, s-a evidențiat contribuția românească în acest domeniu.
     Dezbaterea privind tratamentul anticoagulant în AVC ischemic a fost corelată cu datele globale ale terapiei anticoagulante în bolile cardiovasculare, cuprinse într-un volum special realizat de „Viața medicală“, cu participarea a numeroși specialiști în domeniul bolilor cardio- și neurovasculare. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.