Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Evoluţia gripei

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 6 mai 2011

   Conform datelor preluate de BASIC (Buletinul de actualităţi săptămânale al Institutului Cantacuzino), activitatea gripală în lume, în săptămâna 15/2011, este în general scăzută şi în declin. În regiunile temperate din emisfera nordică se întoarce la nivelul non-epidemic în majoritatea zonelor, indicând că sezonul se încheie. În ţările din zona tropicală, activitatea gripală este scăzută, cu excepţia unor zone cu focare locale (Africa Centrală), unde circulă activ virusurile H3N2. (...)
 
 

   Conform datelor preluate de BASIC (Buletinul de actualităţi săptămânale al Institutului Cantacuzino), activitatea gripală în lume, în săptămâna 15/2011, este în general scăzută şi în declin. În regiunile temperate din emisfera nordică se întoarce la nivelul non-epidemic în majoritatea zonelor, indicând că sezonul se încheie. În ţările din zona tropicală, activitatea gripală este scăzută, cu excepţia unor zone cu focare locale (Africa Centrală), unde circulă activ virusurile H3N2. În zonele temperate din emisfera sudică, activitatea gripală nu a început încă. Virusurile caracterizate antigenic continuă să fie în mare măsură similare cu tulpinile din vaccinul trivalent curent sezonier.
   Activitatea gripală în Regiunea Europeană continuă să scadă, revenind la niveluri non-epidemice în 36 din cele 50 de ţări. 13% din probele colectate de la pacienţi din sistemele santinelă cu infecţii respiratorii acute şi 3% din probele recoltate de la cei cu infecţii respiratorii acute severe au fost pozitive pentru virusul gripal, în scădere de la 15% în ultimele săptămâni. Pe fondul scăderii detecţiilor de virusuri gripale, proporţia celor cu virus gripal B a crescut şi acum reprezintă 70% din total. La nivel global, un total de 82.759 de detecţii de virus gripal au fost raportate de la începutul sezonului (ultima săptămână din septembrie 2010), din care 71% au fost cu virus gripal A şi 29% au fost cu virus gripal B. 72% din cele 4.766 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe, internate de la începutul sezonului de gripă în ţările UE şi ale Spaţiului Economic European, au fost cu virusuri gripale. 3.072 (90%) au fost infecţii cu virus gripal A/H1N1 2009. Ca şi în America de Nord, marea majoritate a virusurilor testate în Europa sunt similare antigenic cu tulpinile din vaccinul trivalent curent al gripei sezoniere.
Alte titluri:
Anticorpi împotriva virusurilor gripale
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.