Newsflash
Ars Medici

Generaţia care poate schimba ceva

de Stud. Ioana GEORGESCU - apr. 16 2015
Generaţia care poate schimba ceva

La 4 aprilie, studenţii mediciniştii au protestat din nou împotriva desfiinţării Institutului Cantacuzino. Aproape o oră, în linişte, tinerii au format un lanţ uman în jurul instituţiei şi au cerut Guvernului să găsească urgent o soluţie pentru reluarea activităţii. A fost a doua astfel de manifestare în această primăvară.

  

Prima întrebare care ne e aproape întotdeauna adresată este: „De ce acum?“. Pentru că România are nevoie de noi, are nevoie de o schimbare şi credem că suntem generaţia care poate lupta şi schimba ceva. Suntem o generaţie căreia îi pasă de ce se va întâmpla cu România şi peste cinci ani şi peste zece şi peste patruzeci. Pentru că vrem să creştem aici, să îi creştem aici. Cine sunt ceilalţi? Viitorii noştri copii, viitorii noştri pacienţi.
Avem nevoie de şansa la cercetare în ţara noastră. Iar domeniul imunologiei, microbiologiei, este destul de vast pentru multe specializări medicale. Avem nevoie de şansa de a ne învăţa viitorii copii limba română. Şi pentru asta avem nevoie de facilităţi aici, în ţara noastră, în România. Şi nu vrem ca peste 20 de ani să se moară iar de difterie. Vrem să fim mândri că am fost născuţi şi că am învăţat în România şi că România ne-a susţinut.
La protestul din data de 4 aprilie 2015, deşi am fost prezenţi în număr restrâns, am simţit că putem face o schimbare în bine, mai ales pentru că avem susţinerea atâtor oameni din afara sistemului medical. Le mulţumim pe această cale şi jurnaliştilor care ni s-au alăturat, dându-ne şansa ca populaţia României să afle despre lupta noastră şi să ni se alăture, într-un fel sau altul. A fost concepută şi o petiţie, pe care au semnat-o atât oameni veniţi la protest, cât şi mulţi din cei aflaţi în trecere.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe