Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Implantul cohlear – şansa la o viaţă normală

Viața Medicală
Dr. Raluca BULEA vineri, 19 februarie 2010

După cum anunţam în numărul trecut, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti s-a desfăşurat prima intervenţie chirurgicală de implant cohlear din istoria acestei instituţii. O echipă complexă, alcătuită din cofochirurg, audiolog, orelist, logoped, psihiatru, asistent social, a întrunit toate condiţiile necesare realizării acestei intervenţii, precum şi urmăririi postoperatorii a evoluţiei copilului. (...)
 

   Rezultatul intervenţiei chirurgicale a fost dat publicităţii prin organizarea unei conferinţe de presă. Au intervenit dnii prof. dr. Dan Mircea Enescu (managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“), dr. Adrian Tudor (audiolog la acelaşi spital), dr. Lucian David (şef secţie ORL, Spitalul Militar Central din Bucureşti) şi prof. dr. ing. Antonius Stanciu (Universitatea Politehnică Timişoara). Prof. dr. Georg Sprinzl (Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria), cel care a realizat intervenţia chirurgicală nu a mai putut să participe şi la conferinţa de presă, trebuind să se întoarcă de urgenţă în Austria.
    În numărul de faţă, o relatare de la această conferinţă de presă, semnată de dna dr. Raluca Bulea. (...)
 Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.