Newsflash
Ars Medici

În Bretania este vară... românească

de - iul. 31 2009
În Bretania este vară... românească

Pare greu de crezut, dar să ştiţi că în topul evenimentelor culturale din Franţa, mai precis în regiunea Bretania, se află o expoziţie dedicată pictorilor români! (...)

    Pare greu de crezut, dar să ştiţi că în topul evenimentelor culturale din Franţa, mai precis în regiunea Bretania, se află o expoziţie dedicată pictorilor români! Şi nu oricare, ci Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Eustaţiu Stoenescu, Iosif Iser, Jean Al. Steriade, Elena Popea, Max W. Arnold, Nicolae Grant, Constantin Petrescu-Dragoe. Evenimentul, organizat de Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Muzeul Departamental Breton din Quimper şi sub înaltul patronaj al Ambasadei României în Franţa şi al Ambasadei Franţei în România, a invitat publicul şi presa franceze să descopere opere până acum necunoscute acestora, dar uimitoare ca frumuseţe şi realizare artistică, precum şi „viziunea românească“ asupra regiunii şi a locuitorilor din această zonă. În cotidianul Le Télégramme se scrie despre faptul că expoziţia a avut şi darul de a releva „creatori europeni necunoscuţi“, în special o monumentală panoramă a oraşului Concarneau, un proiect de decoraţie murală, realizat în 1931 de Constantin Petrescu-Dragoe, şi care este considerat „elementul-cheie al expoziţiei“.
    Această vară românească în Bretania aduce 77 de lucrări de pictură şi grafică, împreună cu fascinaţia pe care oraşele Quimper, Vitré şi altele, dar şi oamenii le-au avut asupra pictorilor români (Chermeză în Bretania, Femeie lucrând, Case la Vitré etc.). Sezonul cultural românesc mai cuprinde expoziţia de fotografie Peuples de Roumanie, Victor Brauner, peintures et dessins (în Brest şi Rennes), precum şi Săptămânile muzicale din Quimper.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe