Newsflash
Ars Medici

Malpraxisul în medicina de laborator (1)

Malpraxisul în medicina de laborator (1)
   Malpraxisul (DEX) este un tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natură, în relaţie cu gradul de afectare a capacităţii fizice sau psihice. În alte dicţionare, malpraxisul este eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspundere civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
   Aducem în discuţie apariţia posibilelor greşeli pe „linia trasabilităţii“ serviciilor medicale de laborator. Laboratorul de analize medicale, este, la prima privire, foarte complex şi pare a fi un sistem în care pot apărea destul de uşor erori. Există foarte multe pârghii, medicale, tehnice şi de organizare, care trebuie implementate pentru a constitui un sistem corect ce poate evita apariţia falsurilor, erorilor sau neconcordanţa rezultatelor obţinute. (…)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe