Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Managementul actualizat al accidentului ischemic tranzitoriu

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 26 septembrie 2014

    Accidentul ischemic tranzitoriu (AIT) este un episod de disfuncţie neurologică provocat de o ischemie focală cerebrală, medulară sau retiniană. O veritabilă angină instabilă a creierului, aceasta expune pacientul la un risc iminent de infarct cerebral. Este vorba de o patologie frecventă, gravitatea sa nefiind cunoscută în totalitate de pacienţi şi nici recunoscută în totalitate de medici. Managementul AIT este complex şi trebuie realizat de echipe specializate. Capcanele de diagnostic sunt numeroase, iar evaluarea etiologiei trebuie realizată în urgenţă, în condiţiile existenţei unei platforme tehnologice care include elemente noi. Datele de mai sus conduc la încadrarea AIT în marile urgenţe neurologice. Recent, se conturează o atitudine mai bine documentată cu privire la tratamentul etiopatogenic optim. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.