Newsflash
Ars Medici

Medicamente administrate inutil

de Conf. dr. Corneliu ZEANA - apr. 16 2015
Medicamente administrate inutil

Consumul de medicamente în România este printre cele mai ridicate din lume. Nu rareori sunt prescrise unele neindicate sau chiar contraindicate, precum şi asocieri periculoase, împovărând bugetul de sănătate individual şi naţional. Un exemplu este trimetazidina, despre care atât FDA, cât şi forul european echivalent din cadrul Comisiei Europene precizează că „nu va fi administrat decât în cazul anginei pectorale rezistente la alte tratamente“, dar care înregistrează o cotă de vânzare în farmacii mult peste necesarul previzibil, fiind administrată pentru situaţii care nu au nicio legătură cu indicaţiile.  (…)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe