Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

O boală cu multiple feţe

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 20 noiembrie 2009

Borelioza (boala Lyme), cea mai răspândită infecţie umană transmisă prin intermediul artropodelor în Europa şi în America de Nord, produsă de spirocheta Borrelia burgdorferi, transmisă de căpuşe din genul Ixodes, are manifestări articulare, cutanate, neurologice, cardiace, limfoganglionare, oftalmologice, intrând astfel în aria de preocupare a mai multor specialităţi. Se estimează că, în ţara noastră, numărul celor diagnosticaţi cu această boală este de aproximativ 8.500, admiţând că sunt deficienţe în recunoaştere şi raportare. (...)

În zilele de 5 şi 6 noiembrie a.c., Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), în colaborare cu Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti (AMFB), Societatea Română de Neuroreabilitare (RoSNeRa) şi compania Houston NPA, a organizat simpozionul cu tema „Borelioza/maladia Lyme: boala cu 1.000 de feţe“, precedat de o conferinţă de presă. Reuniunea, al cărei conducător ştiinţific a fost dl prof. dr. Gelu Onose (preşedinte fondator al RoSNeRa), s-a bucurat de prezenţa a doi invitaţi speciali: dl dr. Béla Pál Bózsik (Ungaria), cercetător cu 34 de ani de experienţă în domeniul diagnosticului serologic al bolii, şi dl prof. dr. Uwe Newbert (Germania), reputat dermatovenerolog. Scopul reuniunii a fost îmbunătăţirea informării şi comunicării între medicii de diverse specialităţi, pacienţi şi instituţiile medicale. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.