Newsflash
Ars Medici

O personalitate complexă

de - sept. 27 2013
O personalitate complexă
   A plecat dintre noi dr. Eugenia Grosu-Popescu, cunoscut medic-publicist, realizator de emisiuni radio şi tv; este o grea pierdere pentru redacţia „Viaţa medicală“ şi presa audiovizuală românească.
   Absolventă de Medicină (1962) şi Filosofie (1975), a fost între anii 1962 şi 1965 intern preclinic în Institutul de Medicină Internă al Academiei. A obţinut doctoratul în antropologie cu teza „Distorsiuni de personalitate sub acţiunea unor factori culturali“. Numele său este strâns legat de Radiodifuziunea Română, unde şi-a început cariera de jurnalist ca redactor realizator de emisiuni destinate copiilor şi tinerilor, mai apoi şi pe teme ştiinţifice, educaţionale şi medicale; cele mai cunoscute au fost „Sfatul medicului“, la Radio România Actualităţi, „Revista medicală“ şi „Ochiul interior“, la Radio România Cultural. În 1968, scenariul radiofonic „Inima – acest puternic motor“ a fost premiat în Japonia. Între 1990 şi 1996, a fost redactor şef adjunct al Redacţiei Ştiinţă – învăţământ – educaţie din Radiodifuziune. A înfiinţat şi condus Asociaţia „Mesagerii sănătăţii“, premiată de ONU, şi a fost cofondator şi preşedinte, timp de opt ani, a Uniunii Naţionale a Creatorilor de Radio. Cumulând o bogată experienţă în mass-media, nu a ezitat să şi-o împărtăşească, dovedind vocaţie didactică. După 1990, a fost profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii Bucureşti şi la Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Spiru Haret”.
   Personalitatea complexă a Eugeniei Grosu-Popescu s-a dezvăluit şi în paginile săptămânalului „Viaţa medicală“, unde a susţinut rubricile „TV sănătatea“, „Semnale radio“. Membră a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România, s-a făcut apreciată prin talentul jurnalistic deosebit, spirit de observaţie ascuţit, claritate polemică subtilă şi ironie inteligentă. A publicat numeroase lucrări cu caracter medical şi în domeniul audiovizualului.
   Pentru realizările sale într-o carieră de peste cinci decenii în jurnalism, a fost recompensată de statul român cu Ordinul „Meritul cultural“ în rang de Cavaler.
   Amintirea sa va rămâne neştearsă în presa din ţara noastră. Dumnezeu s-o odihnească!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe