Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Ordinul Hymenoptera. Implicaţii în Alergologie

Viața Medicală
Dr. Ovidiu BERGHI vineri, 22 iulie 2011

   Hymenoptera cuprinde albinele, viespile, furnicile şi muştele. Importante din punct de vedere alergologic sunt trei familii: Apidae, Vespidae şi Formicidae. Despre reacţiile la înţepăturile de himenoptere, diagnosticul anafilaxiei, măsurile preventive, tratamentul reacţiei alergice, imunoterapia cu venin şi prognosticul pacienţilor scrie dl dr. Ovidiu Berghi. (...)

   Hymenoptera reprezintă unul dintre cele mai mari ordine de insecte (peste 130.000 de specii cunoscute) cuprinzând albinele, viespile, furnicile şi muştele. Numele provine din două cuvinte greceşti: hymen (membrană) şi pteron (aripă). Ordinul cuprinde în cadrul său insectele înţepătoare. Caracteristică acestora este prezenţa aparatului înţepător, în realitate un ovipozitor modificat, astfel încât doar femelele insecte pot înţepa. Marea majoritate a acestor insecte înţeapă în principal în scop de apărare (a lor sau a propriului cuib) şi doar câteva ofensiv, ca metodă de dezarmare şi capturare a prăzii. Importante din punct de vedere alergologic sunt, în general, trei familii: Apidae, Vespidae şi Formicidae. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.