Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Retinoblastomul

Viața Medicală
Prof. dr. Maria PUIU vineri, 25 martie 2011

  Tumoră malignă dezvoltată la nivelul retinei, retinoblastomul apare în copilărie, de obicei până la vârsta de 5 ani. Boala este, în principal, consecinţa transformării unor celule retiniene imature, cu mutaţii ale genei RB1. Retinoblastomul face parte din categoria bolilor rare, fiind însă cea mai frecventă tumoră de la nivelul ochiului la copil şi a treia ca frecvenţă dintre toate cancerele copilului. Mai multe detalii ne oferă dna prof. dr. Maria Puiu. (...)

  Tumoră malignă dezvoltată la nivelul retinei, retinoblastomul apare în copilărie, de obicei până la vârsta de 5 ani. Boala este, în principal, consecinţa transformării unor celule imature retiniene, cu mutaţii ale genei RB1, localizată pe cromozomul 13. Boala poate fi moştenită de la unul din părinţi (40% din cazuri). Retinoblastomul face parte din categoria bolilor rare, cu o frecvenţă estimată la 1:15.000 – 1:20.000 de nou-născuţi. Cu toate acestea, este cea mai frecventă tumoră la nivelul ochiului la copil şi a treia ca frecvenţă dintre toate cancerele copilului. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Subtitluri:
Aspecte clinice
Aspecte genetice
Diagnostic prenatal
Stabilirea diagnosticului
Tratament
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC