Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL

Viața Medicală
Dr. Bogdan COTRUŢĂ vineri, 18 septembrie 2009
Viața Medicală
Conf. dr. Cristian GHEORGHE vineri, 18 septembrie 2009

Sindromul de intestin iritabil (SII) reprezintă o tulburare funcţională gastrointestinală caracterizată prin prezenţa durerilor abdominale şi a unui tranzit intestinal anormal în absenţa unei patologii organice specifice. Încă din 1892, Osler descria sub termenul de colită mucoasă o afecţiune cu incidenţă crescută în rândul pacienţilor cu afecţiuni psihice, ce se manifestă prin prezenţa de dureri colicative abdominale concomitent cu emisia de scaune cu mucus. De atunci, sindromului i-au fost atribuite diverse terminologii precum: colon iritabil, colon spastic sau chiar „nevroză“ colică. (...)

Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC