Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Terapia medicamentoasă în otoscleroza operată

Viața Medicală
Dr. Andreea MARINESCU vineri, 11 iunie 2010
Viața Medicală
Monica MUŢU vineri, 11 iunie 2010
Viața Medicală
Prof. dr. Traian ATAMAN vineri, 11 iunie 2010

  Genopatie cu manifestare tardivă, otoscleroza prezintă numeroase particularităţi. Cauza declanşatoare a hiperplaziei ce blochează articulaţia stapedovestibulară rămâne o mare necunoscută. Încă din 1961, Hall şi Ogilvy critică atitudinea chirurgicală în situaţia unei boli a cărei etiologie nu o cunoaştem. La fel, este discutabilă terapia medicamentoasă pentru stabilizarea bolii. (...)

   Evoluţia naturală sau postterapeutică rămâne un mare semn de întrebare, pentru orice pacient. De ce la unii indivizi afectaţi boala se stabilizează, iar la alţii progresează, este un mare mister. De asemenea, nu se poate evalua a priori evoluţia, în absenţa unor criterii obiective. Dar nu numai atât. Situaţii intraoperatorii similare, în care se practică aceeaşi metodă operatorie, de către aceeaşi echipă, pot avea rezultate diferite. Executarea cu perfecţiune a unui procedeu chirurgical nu garantează o evoluţie postoperatorie favorabilă. Complicaţiile postoperatorii pot fi reduse procentual prin corectarea tehnicilor şi prin acumularea de experienţă, dar, din păcate, niciodată nu pot fi prevenite sau eliminate complet (Sheer, 1962). Ca o fatalitate, atunci când operatorul doreşte să facă maximum şi există o solicitare afectivă paroxistică, atunci se ivesc incidente şi complicaţii. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.