Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

TRANSPLANTUL DE CELULE STEM controversă etică sau terapia viitorului în afecţiunile hepatice cronice?

Viața Medicală
Dr. Răzvan IACOB vineri, 27 noiembrie 2009
Viața Medicală
Dr. Simona DIMA vineri, 27 noiembrie 2009
Viața Medicală
Prof. dr. Irinel POPESCU vineri, 27 noiembrie 2009

În ultimii 20 de ani, ştiinţa medicală a fost revoluţionată prin descoperirile cu privire la utilizarea terapeutică a celulelor stem. Interesul deosebit faţă de acestea a fost stârnit de posibilitatea de a găsi noi tratamente în afecţiuni considerate incurabile. (...)

Studiul celulelor stem poate elucida mecanismele prin care acestea sunt capabile să se transforme într-o multitudine de alte celule, construind ţesuturi şi organe diverse. În viitor, celulele stem ar putea fi utilizate pentru vindecarea defectelor congenitale sau chiar a cancerului. Alte potenţiale aplicaţii vizează generarea de celule sau ţesuturi care să înlocuiască organe întregi, constituind astfel o alternativă la transplantul de organe sau cheia terapeutică pentru vindecarea bolii Alzheimer, bolii Parkinson, bolilor coronariene, diabetului zaharat, bolilor hepatice cronice, afecţiunilor reumatice cronice etc.
   Publicăm, în redactarea unui colectiv din cadrul Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, condus de dl prof. dr. Irinel Popescu, o sinteză a celor mai importante aspecte privind utilizarea terapeutică a celulelor stem, accentul fiind pus pe potenţiala utilizare a acestora în tratamentul afecţiunilor hepatice cronice. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC