Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

TRATAMENTUL ENDOSCOPIC (MINIM INVAZIV) AL LITIAZEI GLANDELOR SALIVARE ÎN CLINICA DE CHIRURGIE OMF DIN BUCUREŞTI

Viața Medicală
Prof. dr. Alexandru BUCUR vineri, 1 aprilie 2011
Viața Medicală
Dr. Octavian DINCĂ vineri, 1 aprilie 2011
Viața Medicală
Dr. Cristian VLĂDAN vineri, 1 aprilie 2011
Viața Medicală
Cosmin TOTAN vineri, 1 aprilie 2011

   Tratamentul litiazei glandelor salivare a cunoscut modificări radicale în ultimii 20 de ani, ca urmare a introducerii în practică a metodelor moderne, minim invazive de tratament – litotriţia extracorporală (ESWL) şi sialendoscopia. De la finele anului trecut, aceste metode au fost adoptate şi implementate şi în Clinica universitară de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Bucureşti, aceasta fiind, de altfel, singura clinică de profil din Europa de Est în care se practică această terapie. Aceste proceduri sunt descrise în articolul ce poartă semnăturile dlui prof. dr. Alexandru Bucur şi ale colaboratorilor săi. (...)

   Tratamentul litiazei glandelor salivare a cunoscut modificări radicale în ultimii 20 de ani, ca urmare a introducerii în practică a metodelor moderne, minim invazive de tratament – litotriţia extracorporală (ESWL) şi sialendoscopia. De la finele anului trecut, aceste metode au fost adoptate şi implementate şi în Clinica universitară de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Bucureşti, aceasta fiind, de altfel, singura clinică de profil din Europa de Est în care se practică această terapie. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Subtitluri:
Litotriţia extracorporală
Sialendoscopia
Concluzii
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.