Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Un an de chirurgie robotică la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Viața Medicală
Dr. Cristian Nicolae MANEA vineri, 17 decembrie 2010

   Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca aniversează un an de la inaugurarea Centrului de Chirurgie Robotică, timp în care sistemul „da Vinci Si“ a oferit multe satisfacţii profesionale şi rezultate promiţătoare pentru chirurgia minim invazivă asistată robotic. De fapt, cele mai importante rezultate ale acestui an sunt de departe avantajele pacientului, de la reintegrarea socio-profesională mult mai rapidă, la deplina siguranţă a actului operator. Bilanţul primului an este favorabil şi s-a reuşit implementarea multidisciplinară a chirurgiei robotice în diversitatea patologiei urologice, chirurgicale şi ginecologice. (...)

 

Echipa Clinicii de Chirurgie V din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, coordonată de dl prof. dr. Nicolae Constantea, a efectuat în acest an un număr de 57 de intervenţii chirurgicale asistate robotic.S-au practicat 20 de colecistectomii, 10 histerectomii totale cu anexectomie bilaterală, şapte splenectomii, cinci gastrectomii longitudinale (Sleeve), trei rezecţii anterioare de rect, în două cazuri s-a practicat cura herniei inghinale (TAPP) şi, nu în ultimul rând, 10 lobectomii tiroidiene totale unilaterale. În luna septembrie a acestui an, colegii noştri au efectuat prima operaţie asistată robotic pe tiroidă din România prin abord transaxilar. Puţine centre, la nivel mondial, efectuează acest tip de intervenţie. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.