Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Vulnerabilitatea adolescentului martor

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 29 octombrie 2010

   Impactul violenţei asupra psihicului uman este de origine arhaică şi se departajează în două situaţii: • atunci când agresiunea se face asupra subiectului şi este
traumatizat „ecuatorul“ Eului prin atentat asupra pulsiunii de viaţă conţinută în funcţia de supravieţuire • atunci când agresiunea are loc asupra unei fiinţe-obiect semnificative şi este dilacerat ataşamentul, un alt conţinut arhaic al comportamentului, fiind afectată coeziunea Sinelui în componenţa obiectelor sale transferenţiale. (...)

 

   În mod mai mult sau mai puţin surprinzător, efectele agresării directe, deşi în faza iniţială intense, sunt mai rapid procesate şi coping-ul se realizează adesea fără modificări notabile de personalitate. Martorul victimizării unei persoane apropiate este aparent mai puţin reactiv, dar procesul de coping este mai îndelungat, poate să nu se încheie pe tot parcursul funcţionării Selfului şi are asupra acestuia efecte denaturante durabile. (...)
Prezentare caz
Comentarii
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.